A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Minimális erősödéssel nyitott a forint

Vágólapra másolva!
Rendkívül csendes forgalmat, minimális forinterősödést hozott a hétfői nyitás a bankközi devizapiacon a nemzetközi piaci hatások hiánya és a délutáni kamatdöntés előtti kivárás együttes hatásaként.
Vágólapra másolva!

Az euró/forint árfolyam 244,05/15 volt negyed tízkor, ami kicsiny elmozdulást jelent a péntek délutáni 244,30/40-es értékhez képest. A kereskedők szerint alapvetően az határozza meg a hétfői adásvétel hangulatát, hogy Londonban és New Yorkban is tőzsdei szünnap a mai, így az iránymutató sarokpontok halványabbak, és sok kereskedő is hiányzik a devizapiacról.

A délelőtti visszafogottságot tovább erősíti, hogy az MNB 14 órakor várható alapkamat-döntésig kivár a piac, addig nem várható jelentős pozíciók nyitása. A piaci elemzők előzetes várakozásai 25 bázispontos emelést valószínűsítenek, ez már korábban be is épült az árfolyamokba, e döntés tehát aligha mozdítaná meg a jelenlegi szintet. A kereskedők előzetes megítélése szerint a kamatszint szinten hagyása ugyan gyengítené a forintot, de elementáris hatása ennek sem lenne, legfeljebb 245 forintig "lökné" az euró/forint árfolyamot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!