A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Milliárdos osztalékot fizet az MVM Zrt.

Vágólapra másolva!
A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) közgyűlése 1,002 milliárd forint osztalék kifizetésről döntött. A részvényesek elfogadták az igazgatóság beszámolóját a társaság 2007. évi gazdálkodásáról és vagyoni helyzetéről: az MVM Zrt. mérlegét és eredménykimutatását 456,105 milliárd forint mérleg főösszeggel és 32,5 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel hagyták jóvá.
Vágólapra másolva!

A közgyűlés az MVM Társaságcsoport 2007. évi gazdálkodásáról és vagyoni helyzetéről készített konszolidált beszámolóját 722,665 milliárd forint mérleg főösszeggel, valamint 35,449 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel fogadta el. A csoport értékesítésből származó nettó árbevétele meghaladta a 627,8 milliárd forintot.

Az MVM közleménye szerint 2007-ben megvalósult az MVM csoport fejlesztési előirányzata: az összesen 60,3 milliárd forint összegű fejlesztés több mint fele bővítő jellegű volt, ezen belül a MAVIR korszerűsítő ráfordításai mintegy 20 milliárd forintot tettek ki.
A társaságcsoport tavaly, stratégiájának megfelelően, jelentős, 6,3 százalékos létszámleépítést hajtott végre, záró létszáma 8 613 fő volt.

A közgyűlésen személyi kérdésekről is döntöttek, egyebek mellett azért, mert lemondott az MVM igazgatóságának elnöke, Vásárhelyi István, valamint a testület tagja, Voszka Éva. A közgyűlés az igazgatóság tagjai közül május 31-vel visszahívta Kocsis Istvánt, akinek egyidejűleg a vezérigazgatói kinevezése is megszűnik, illetve a közgyűlés napjával Karl Imrét.

A testület június 1-jével az igazgatóság tagjává választotta Mártha Imrét, valamint a közgyűlés napjától Gordos Pétert, a Magyar Energia Hivatal jelöltjét, továbbá a közgyűlést követő naptól Kamarás Zoltánt, Pál Lászlót és Nagy Józsefet.

A közgyűlés június 1-i hatállyal az MVM Zrt. vezérigazgatójává Mártha Imrét nevezte ki. A testület a felügyelő bizottság tagjává az Állami Számvevőszék elnökének jelölése alapján a közgyűlés napjával újraválasztotta Miklós Lászlót, valamint az üzemi tanács jelöltjeit: Vargáné Stöckler Ágnest és Prágai Pált, továbbá Gudra Tamást, Börcsök Dezsőt, Filip Györgyöt, Bakonyi Györgyöt, és a Magyar Energia Hivatal jelölése alapján Kovács Józsefet.

A közgyűlés a testület tagjává választotta továbbá a közgyűlést követő naptól Szegedi Gyulát. A közgyűlés, tekintettel a kormányzat által tervezett szervezeti és szabályozási változásokra nem hozott döntést az MVM középtávú stratégiájával kapcsolatosan, illetve nem döntött az MVM társaságcsoport üzletpolitikájáról és üzleti tervéről.

A testület ugyanakkor elfogadta az MVM Zrt. 2008. évi üzletpolitikáját és üzleti tervét, amelynek fő peremfeltételeit a társaság jelenlegi stratégiájának végrehajtásából fakadó éves üzleti feladatok jelentik.

Az MVM Zrt. közgyűlése az ajánlattevők között sorrendet megállapítva jóváhagyta a System Consulting Zrt.-MVM Zrt. között, a Vértesi Erőmű törzsrészvényeivel kapcsolatos előterjesztett részvény adásvételi megállapodás tervezetét. A közgyűlés döntése alapján, ha az előírt feltételeket az első helyre sorolt vevő nem teljesíti, a testület felhatalmazása alapján a második helyre sorolt Pronix Kft.-vel folytatható a tárgyalás, ismételt közgyűlési jóváhagyás mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!