Vagyonából értékesítene a Citigroup

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai bankcsoport, a Citigroup bejelentése szerint 400 milliárd dollárnyi vagyonát készül értékesíteni a következő 2-3 évben, a hatékonyság növelésének céljával. A bankcsoport a nem kellően nyereséges, illetve nem a kulcsüzletághoz tartozó tevékenységektől akar megszabadulni.
Vágólapra másolva!

Azt is bejelentették, hogy kulcstevékenységeiből a Citigroup évi nettó tíz százalékos növekedést céloz meg. A hitelválság kapcsán a Citit eddig több mint 45 milliárd dolláros leírás és hitelveszteség terhelte, ugyanakkor azóta mintegy 40 milliárd dollárnyi új tőkét gyűjtött.
Immár a második egymást követő negyedben lett veszteséges a Citigroup a nem elsőrendű hitelválság miatt.

Az Egyesült Államok legnagyobb bankjának adó utáni vesztesége az első negyedben meghaladta az 5 milliárd dollárt, részvényenként az 1,01 dollárt az egy évvel korábbi 5,01 milliárd, részvényenként 1,01 dolláros nyereséget követően.

A Citigroup a tavalyi év negyedik negyedében első ízben lett veszteséges a bank 1998-as alapítása óta a jelzálog-hitel válság, valamint az egyéb kockázatos hitelek miatt bekövetkezett 18,1 milliárd dolláros leírások miatt. A bank adózás utáni vesztesége 9,83 milliárd dollárt, részvényeként 1,99 dollárt tett ki, míg egy évvel korábban a bank még nyereséges volt: az adózott eredmény 5,13 milliárd dollárt, 1,03 dollárt tett ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről