A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Törvénytelen Telekom szerződések

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom, illetve a vállalat csoport tagvállalatai 6,7 millió eurót meghaladó összeget fizettek ki törvénytelen szerződések alapján Macedóniában - állapította meg a Magyar Telekom audit bizottságának jogi tanácsadója a még nem végleges helyzetjelentésében, amelynek összefoglalója szerdán jelent meg a BÉT hivatalos honlapján.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint bizonyítást nyert, hogy a Magyar Telekom, illetve a vállalat csoport tagvállalatai egy Cipruson bejegyzett tanácsadó társasággal és/vagy annak leányvállalataival Macedóniában végzendő tanácsadói, marketing, akvizíciós átvilágítási és/vagy lobby tevékenységre a 2004-2006-ban kötött szerződések létrejötte és/vagy teljesítése törvénytelen volt.

A White and Case LLP, a társaság audit bizottságának jogi tanácsadója május 19-én juttatta el a társasághoz a független vizsgálat macedóniai szakaszára vonatkozó helyzetjelentést.

A közleményben leszögezik, hogy a helyzetjelentés egy folyamatban lévő vizsgálat státuszának összefoglalója, mint ilyen nem teljes, nem végleges és nem tárgyal minden, a vizsgálat tárgyát képező szerződést.

Mint azt a társaság korábban közzétette, a társaság a független vizsgálat által korábban feltártak kezelésére javító intézkedéseket léptetett életbe. Ezek magukban foglalták a társaság belső kontroll folyamatainak felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is. Vizsgálják továbbá, hogy a jelenlegi helyzetjelentés alapján szükséges-e további javító intézkedés. A független vizsgálat folytatódik, de a társaság jelenleg nem tudja előre jelezni, hogy mikor fejeződik be, annak mi lesz a végeredménye, valamint, hogy lesz-e - és ha igen milyen - hatása pénzügyi beszámolóira vagy üzleti eredményeire - derül ki a közleményből.

Az origo Kommunikációs és Médiaszolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!