A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kivonul a tőzsdéről az Exbus

Vágólapra másolva!
Az Exbus Nyrt. részvényeit június 27-vel törlik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, a részvények utolsó kereskedési napja június 23 - tette közzé a BÉT a hivatalos honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Bankár Tőkebefektetési és Tanácsadó Zrt. még áprilisban nyilvános vételi ajánlatot tett az Exbus valamennyi részvényére. A Bankár Zrt. az ajánlat során az Exbus 11 069.592 darab törzsrészvényét szerezte meg, amellyel összesen 90,36 százalékos mértékű befolyást szerzett a társaságban. Ezt követően a Bankár június 10-én bejelentette, hogy él vételi jogával, azaz megvásárolja a nyilvános vételi ajánlat során a tulajdonába nem került Exbus-részvényeket.

A vételi jog gyakorlása minden további lépés nélkül az érintett részvénysorozat automatikus kivezetését eredményezi a Budapesti Értéktőzsdéről.

Az Exbus jegyzett tőkéje 776,9 millió forint, saját tőkéje 2007. december 31-én 1,022 milliárd forintot tett ki. A vagyon 98,6 százaléka értékpapírokban feküdt. Az árbevétel nélkül működő, vagyonkezeléssel foglalkozó Exbus a tavalyi évet 4,8 millió forint veszteséggel zárta.

Az Exbus jogelődjét, az autóbuszgyártással foglalkozó NABI-t 1997. augusztus elsején vezették be a tőzsdére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!