Nem várható csoda a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,58 pontos emelkedéssel, 20 463,35 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,69 százalékkal erősödött. A megkérdezett tőzsdei szakértők eltérő várakozásokkal tekintenek a hétfői kereskedési nap elé.
Vágólapra másolva!

Péter János, a KBC Securities üzletkötője némi korrekciót vár a pénteki esés után. A kereskedő elmondta, hogy pénteken a BÉT-en a zárószakaszban volt a legnagyobb visszaesés, ehhez képest némi korrekció elvárható - legalábbis a nyitásban -, de hozzátette, hogy "nagy csodákra" azért nem lehet számítani.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint azonban további csökkenésre van kilátás, mivel az európai határidős indexek alapján az európai piacokon is esés várható. Az elemző kifejtette, hogy az európai tőzsdeindexek pénteken kevésbé csökkentek, hétfőn azonban utolérhetik az amerikai zuhanást.

A monetáris tanács hétfői várható kamatemelésével kapcsolatban úgy vélte, annak direkt hatása nem lesz a részvénypiacra, legfeljebb a forint árfolyamalakulásán keresztül. Az esetlegesen tovább erősödő forint ugyanis a legtöbb tőzsdei cégnek nem kedvez.

A BUX pénteken 834,33 pontos, 3,94 százalékos csökkenéssel, 20 322,77 ponton zárt pénteken, ezzel az index kétéves mélypontjára esett. A részvénypiac forgalma 27,56 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!