Belehalt a hőségbe egy turista Görögországban

Vágólapra másolva!
Egy 66 éves brit nő meghalt úszás közben a görögországi Szkiathosz szigetén, miután az erős hőség miatt eszméletét vesztette. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

A 66 éves nőt megpróbálták újraéleszteni, és a strandtól hét percre lévő Skiathos Egészségügyi Központba vitték, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A helyi média szerint a tengerparti Volos városába szállították boncolásra - számolt be a Mirror.

A CNN Greece arról számolt be, hogy a nő eszméletét vesztette a vízben, mielőtt egy vízimentő megtalálta, és azt mondta, hogy valószínűleg a környéken uralkodó erős hőség miatt lett rosszul. Skiathos tegnap elérte a 33 fokos nappali maximumot, a többnapos magas hőmérséklet miatt pedig a figyelmeztetést adott ki a Görög Országos Meteorológiai Szolgálat.

A görög hatóságok a közelmúltban felszólították a turistákat, hogy tegyenek óvintézkedéseket, hogy elkerüljék rendkívüli hőség miatti haláleseteket. Pavlos Marinakis kormányszóvivő azt mondta: 

"Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek különösen óvatosak, mivel a következő napokban nagyon nagy a veszélye annak, hogy ismét súlyos erdőtüzek törnek ki. Már egyetlen szikra is komoly katasztrófát okozhat.

Idén nyáron többszörös hőhullám volt Dél-Európában, amely Spanyolország, Görögország és Olaszország népszerű turisztikai célpontjait is érintette. A közelmúltban Olaszországban 14 városban rendelték el a legmagasabb szintű riasztást, a hőmérséklet pedig akár 40 fok fölé is emelkedhet a középső és déli régiókban.

Itthon is áldozatot követelt a forróság

Amint arról az Origo is beszámolt, egy postás vesztette életét a hatalmas hőségben, akit életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el Kelebiáról. A középkorú férfit a halasi kórház intenzív osztályán kezelték, de a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

A Baon információi szerint helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postást Kelebiára, ahol szerdán kerékpárral dolgozott, amikor a hőségben összeesett. 

Járókelők találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak.

A férfi hosszú ideig feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak. Mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre és testhőmérsékletét 43 fokra hűtötték vissza, állapotát stabilizálták, majd a halasi kórházba szállították. Az intenzív osztályon szakszerű kezelést kapott, de életét nem sikerült megmenteni.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. szerint a postás rosszulléte előtti napon, július 16-án, az év eddigi legforróbb napját mérték, Kelebián 41,6 fokot regisztráltak, ami kevéssel maradt el a Magyarországon valaha mért 41,9 fokos rekordtól, amit 2007 júliusában Kiskunhalason mértek. A tragédia napján is rendkívül meleg volt, a hőmérséklet meghaladta a 40 fokot.



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!