Magatehetetlenül toporzékol a karanténja alatt Joe Biden, amiért elvbarátai visszaléptetnék

Biden
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Hiába állítja az amerikai elnök, hogy a televíziós viták során ország-világ előtt látott problémái dacára kitűnő egészségi állapotnak örvend, az elvbarátai már kongatják a vészharangot. Miután Biden önkéntes karanténba vonult a betegsége miatt, párttársai azonnal elkezdték vizsgálni annak lehetőségét, hogy eltávolítható-e az elnökségért folyó harcból.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 

Joe Biden a delaware-i tengerparti házában dühöng, miután szövetségesei sorra hagyják el őt. 

A The New York Times amerikai napilap szerint az elnök úgy érzékeli, hogy távollétében egy szervezett kampány indult meg vele szemben, amely nem tűnik megalapozatlannak. Az újság szerint 

Biden teljesen megkeseredett, és olyan személyekben kellett csalódnia, akiket valamikor a legközelebbi szövetségesének tartott.

Barack Obamát a lap név szerint is megemlítette, de a Magyar Nemzet szerint Biden az ellene indított hadjárat egyik fő felbujtójának Nancy Pelosi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét tartja. A lap úgy tudja, a demokraták ugyan nyilvánosan még ragaszkodik ahhoz, hogy versenyben marad a jelenlegi elnök, de a hozzá közel állók szerint az amerikai vezető egyre inkább elfogadja, hogy nem biztos, hogy képes az újabb megméretésre. Néhányan elkezdték megvitatni a visszalépésről szóló bejelentésre megfelelő dátumokat is.

Az Origo korábban többször is beszámolt arról, hogy Joe Bidennek rendkívül megromlott a mentális állapota. Legutóbb a nevadai NAACP országos kongresszusán jelentette volna be a bérleti díjak emelésére vonatkozó új, ötszázalékos felső határt országszerte. Ehelyett azonban azt mondta, hogy mindössze 55 dollárra korlátozzák a bérleti díj emelését. Azt megelőzően pedig a NATO csúcstalálkozóján összekeverte az orosz és az ukrán elnököt, Putyinnak nevezte Volodimir Zelenszkijt. 

Saját pártja, a demokraták közül is egyre többen gondolták úgy, hogy jobb lenne, ha Biden nem indulna a kora és az egészségügyi állapota miatt az elnökválasztáson.

Friss hír, hogy már 29 kongresszusi képviselő kérte nyilvánosan az amerikai elnököt arra, hogy engedje át a jelöltséget másnak, rajtuk kívül három szenátor is felkérte az elnököt a visszalépésre. 

Az NBC News hírtelevízió pénteken azt az értesülést közölte, hogy a Biden család tagjai arról egyeztetnek, hogy amennyiben Joe Biden a visszalépés mellett dönt, azt miként lehet úgy kivitelezni, hogy a Demokrata Párt a legjobb helyzetben legyen a választási kampány további időszakára.

Az értesülések szerint a Demokrata Párt vezetése azt tervezi, hogy amennyiben Joe Biden a visszalépés mellett dönt, egy úgynevezett mini előválasztást tartanának, hogy megtalálják az új elnökjelöltet.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!