A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pici emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX  40,73 pontos emelkedéssel, 21 666,22 ponton nyitott csütörtökön, ami az előző napi záróértékhez képest ez  0,19  százalékos növekedés.
Vágólapra másolva!

Szabó Gergely, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a héten napról-napra lendületesen emelkedő tőzsdén a következő napokban oldalazásra lehet számítani. Csütörtökön a szerdaihoz hasonlóan magas lehet a részvénypiaci forgalom - vélekedett a bróker.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője is mérsékelt emelkedésre számít. Az utóbbi napok jó teljesítményének folytatását szerinte alátámasztja néhány jó vállalati hír és az, hogy az olaj ára nem emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 483,33 pontos, 2,29 százalékos emelkedéssel, 21 625,49 ponton zárt szerdán.

Vegyes nyitás Nyugat-Európában

Csütörtök reggel a nyugat-európai részvénypiacok vegyesen kezdtek. A bankok voltak a nyertesek listavezetői, miután a Crédit Suisse a várakozásokat felülmúló második negyedévi eredményt tett közzé. A Crédit Suisse 6,9 százalékkal javult a nyitás után. A részvénypiaci javulást fékezte az olajcégek jegyzésének romlása.

A bankok DJStoxx indexe 1,2 százalékkal javult. A Deutsche Bank 2,5, a UBS 3,5 százalékkal emelkedett. Mindez azzal is összefüggésben áll, hogy a Morgan Stanley az óvatos fokozatról megfelelő (in-line) fokozatba emelte fel az európai bankszektort.

Az eredményét közzétevő Syngenta, amely javított 2008 és 2009 évi kilátásain, 4,7 százalékkal javult, a Renault, amelynek eredményessége az első fél évben felülmúlta a várakozásokat, 5,8 százalékkal nőtt.

A csökkenő olajárak hatására a Total 1,5, a BP és a Royal Dutch Shell 1 százalékos mértékben csökkent.

A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,15 százalékkal 1190,73 pontra emelkedett.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 több mint 5 pontos nyereséggel kezdett, fél óra múlva 28,3 pontos veszteségnél járt.

A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 több mint 39 pontos nyereséggel indult, fél óra múlva 6,01 pontos csökkenésben volt.

Párizsban a CAC-40 több mint 26 pontos nyereséggel nyitott, fél óra múlva 5,3 pontos nyereségnél járt.

Négyheti csúcson zárt a Nikkei

A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön erősen, 2,2 százalékkal növekedett, és négyheti csúcson zárta a napot. A Toyota és más autóipari cégek vezették a jobban teljesítő exportőr cégeket. Kedvezett a jegyzéseknek a dollárhoz képest gyengülő jen és az olajárak mérséklődése is.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 290,38 ponttal, 2,2 százalékkal 13 603,31 ponton zárt, ami június 26-a óta a legmagasabb záróárfolyamnak számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!