Erős maradt a forint

Vágólapra másolva!
Nem változott szerdán délelőtt a forint árfolyama. A budapesti bankközi devizapiacon szerdán negyed tízkor 230,00/20 volt az euró árfolyama, megegyezett a kedd délutáni értékkel.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondása szerint korábban voltak üzletek valamivel 230 forint alatt is, de valódi irányzat nem alakult ki, "helyben járás" érzékelhető; a keddi erősödés, amely a régióban és a feltörekvő devizák között is jellemző volt, leállt. Nincs jelentős érdeklődés, "szinte semmi sem történik" - fogalmaztak a megkérdezett üzletkötők.

Az 1,56 alatt is megfordult euró/dollár keresztárfolyam miatt ugyanakkor kissé tovább gyengült a forint a dollárral szemben; az amerikai deviza árfolyama reggel 147,45/55 forint volt, szemben a keddi 147,25/35 forinttal.

A bankközi forintpiacon is "áll a levegő", egyelőre nincs érdemleges forgalom. A likviditási helyzetet tükröző legrövidebb kamatok, így az overnight kamat is 7,50/60 százalékon áll, a középtávú kamatváltoztatási várakozásokat jelző 3-6 hónapos kamatszint változatlanul 8,50 százalék körül alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!