Élő:
Vágólapra másolva!
Nem érkezett meg Párizsba az olimpián szereplő ausztrál női labdarúgó-válogatott orvosi felszerelése, valamint több futballista csomagja is Spanyolországban rekedt.

Anna Meares csapatfőnök elmondása szerint különösen az egészségügyi stáb műszerei, készülékei miatt dühöngenek. Az ausztrál női fociválogatott csütörtökön Marseille-ben már olimpiai csoportmeccset játszik a németekkel, ezért aztán mielőbb pótolni szükséges a kulcsfontosságú felszereléseket - írja az MTI. 

Az ausztrálok háza táján nem ez az első, poggyásszal kapcsolatos kellemetlenség, 

ugyanis július első felében a delegáció egyenruháját szállító hajó ütközött egy másik járművel Gibraltár közelében.

Az ausztrál női fociválogatottnál kellemetlen probléma merült fel
Fotó: AFP (Photo by DAVID GRAY / AFP)

A pénteken kezdődő párizsi olimpián egy másik csapat, a japán női tornaválogatott is bajba került, bár az ő esetük teljesen más jellegű, ugyanis tartalékversenyző nélkül kénytelenek kiállni. 

A 19 éves tornászuk, Mijata Soko azért nem indul a francia fővárosban, mert bevallotta, hogy alkoholt fogyasztott és rágyújtott a monacói edzőtáborban. 

Japánban húsz év alattiak számára szigorúan tilos a dohányzás és az italozás. 

A Japán Olimpiai Bizottság szerint valószínűleg Mijata az első sportoló az országban, aki nem sérülés vagy betegség miatt lépett vissza olimpiától. Mivel nem egészségi problémával került ki a tornász a válogatottból közvetlenül a játékok előtt, ezért a szabályok értelmében a helyére nem lehet mást benevezni, így a japánok kénytelenek négy versenyzővel indulni a világversenyen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!