Gyengén nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 204,81 pontos csökkenéssel, 20.011,88 ponton nyitott. A szerdai záró értékéhez képest 1,01 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint az amerikai piac szerdai esése után az európai kereskedésben is hasonló irány várható, így a BÉT-en is gyengüléssel indulhat a nap.

Az elemző a napközben várható hírek közül kiemelte az Európai Központi Bank kamatdöntő ülését, továbbá az Egyesült Államokban megjelenő júniusi munkanélküliségi adatokat, amelyek jelentős hatással lehetnek a kereskedésre. A szakértő véleménye szerint amennyiben bekövetkezik a várt 25 bázispontos kamatemelés, és esetleg a kommentárok további emeléseket is kilátásba helyeznek, úgy esés elé néznek a részvénypiacok, amit tovább erősíthet egy vártnál rosszabb amerikai foglalkoztatási adat.

A BUX szerdán 105,28 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 20.216,69 ponton zárt. A részvénypiac forgalma szerdán 18,52 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek.

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokfolytatják útjukat lefelé a lejtőn, a Wall Street nagy szerdai visszaesését követve. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 negyvenöt pont körüli veszteséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 negyven pont körüli visszalépéssel indulhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!