Összeomlott egy híd Kínában, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Kínában legalább 11 ember meghalt, amikor részlegesen összeomlott egy autópályahíd péntek késő este az ország északnyugati részén egy hatalmas felhőszakadás utáni villámárvíz következtében - közölte a kínai központi televízió.
Vágólapra másolva!

Az összeomló hídon haladó autók egy része vízbe zuhant. Harminc embert és mintegy húsz autót még keresnek. Eddig öt autót találtak meg. Hszi Csin-ping kínai elnök "mindenre kiterjedő mentési erőfeszítéseket" sürgetett a kínai állami televízió beszámolója szerint.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által közölt fotón azt látni, hogy 

a híd az egyik tartóoszlopánál eltört, és mintegy 90 fokos szögben belelóg az alatta hömpölygő folyóba.

A híd összeomlása után 736 tűzoltó, valamint 18 hajó és 32 drón vesz részt a mentésben. A kínai Vészhelyzet-kezelési Minisztérium is küldött egy munkacsoportot a helyszínre. 

Kína, SHAANXI-ZHASHUI tartomány, . híd, baleset, összeomlott,.  2024. 07. 20.
A beomló híd
Fotó: Liu Xiao / XINHUA / Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

Tavaly júniusban az  I-95-ös autópálya egy szakasza omlott össze Philadelphiában, miután egy benzint szállító tartálykocsi balesetet szenvedett és kigyulladt. Az autópálya északi oldalának egy szakasza szinte teljesen romhalmazzá vált, a déli szakasz pedig olyan súlyosan megrongálódott, hogy azt le kellett bontani.

A hatóságok szerint a kamion sofőrje elvesztette uralmát a tartálykocsi felett egy bal kanyarban az autópályán.

 

A teherautó, amely körülbelül 32 ezer liter benzint szállított, az oldalára borult, a tartály megrepedt és a kiömlő anyag kigyulladt

 

- mondta Pennsylvania közlekedési minisztere.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!