A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tisztítótűzben a Siemens

Vágólapra másolva!
Nagy változások zajlanak a korrupciós botrányok által megtépázott Siemens magyar leányvállalatánál. Az átszervezések nyomán nőni fog a létszám, és a vezetőség ígérete szerint javul az elszámoltathatóság - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A müncheni központ által bejelentett, közel 17 ezer fős leépítés a Siemens magyarországi érdekeltségeit is érinti, de összességében várhatóan 100-150 fővel nőni fog az itteni létszám - jelentette be Szentkuti László elnök-vezérigazgató azon a budapesti tájékoztatón, ahol az anyacégnél zajló átalakítás és vizsgálat hazai fejleményeit taglalta.

A magyarországi vezető legkorábban októberben tud arra választ adni, hogy az átszervezés ténylegesen milyen részlegeket és hány főt érint. A korrupciós botrány Magyarországig is elérő szálai nyomán az abban érintett hazai vezetők egy részétől - köztük a volt vezérigazgatótól - is megváltak már.

Az elmúlt egy év, a feltárás mellett a tisztulásé is volt, ennek keretében megerősítették a belső ellenőrzést és a kommunikációs rendszert, középpontba került az elszámoltathatóság - mondta Szentkuti László a Világgazdaságnak, elismerve, hogy a bizalom megrendülése piaci veszteségeket is okozott.

Csoportszinten jelenleg, mintegy 2500 főt foglalkoztat a Siemens Magyarországon, 11 különféle leányvállalatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!