A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Állami Nyomda cetlijein szavazhatunk

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomda Nyrt. nemzetközi közbeszerzési eljárás nyerteseként, nettó 3,5 milliárd forint összegű, négy évre szóló keretmegállapodást írt alá a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával választási és népszavazási nyomtatványok gyártására és szállítására - közölte az Állami Nyomda a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
Vágólapra másolva!

A szerződés értelmében a társaság legfeljebb nettó 3,5 milliárd forint keretösszegért vállalta az országos népszavazások, európai parlamenti, országgyűlési, helyi önkormányzati valamint nemzeti és etnikai kisebbségi képviselők választásának előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges biztonsági nyomdatermékek elkészítését, valamint a szavazás megrendezéséhez szükséges eszközök - urnák, nyomtatványok, írószerek - szállítását és kiegészítő biztonsági és logisztikai szolgáltatások biztosítását.

A hivatal 2008 májusában írta ki a nemzetközi közbeszerzési tendert, amelynek célja, hogy a következő négy éves periódusban mind a választások, mind a népszavazások nyomdai feltételei adottak legyenek a lehető leggyorsabb megrendezéshez.

Az Állami Nyomda több évtizedes tapasztalattal rendelkezik választási nyomtatványok gyártásában, és az ehhez kapcsolódó speciális biztonsági és logisztikai feladatok ellátásában. Nemzetközi referenciái között megtalálhatók az elmúlt években a Bosznia-Hercegovinába, és a Koszovóba gyártott különféle választási nyomtatványok.

Az Állami Nyomda részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzik, a papírok szerdán kora délután 1.034 forinton forogtak, 4 forinttal magasabban az előző napi záróáruknál.

A legutóbbi tőzsdei gyorsjelentés szerint a társaság 2008 első félévében 7,3 milliárd forint árbevételt, és 625 millió forint nettó eredményt ért el. A bevétel 9 százalékkal, a profit 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!