A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Milliárdokat veszít a JPMorgan

Vágólapra másolva!
További 1,5 milliárd dolláros veszteségre számít a JPMorgan jelzáloghitel fedezetű értékpapírjain a folyó negyedévben, mivel a hitelpiaci válság és az ingatlanpiac labilis helyzete tovább romlott július óta - tette közzé a társaság.
Vágólapra másolva!

1,5 milliárd dolláros veszteséget hozhat, a harmadik legnagyobb amerikai bank elemzői szerint a folyó negyedév, miután romlottak a kereskedési feltételek július óta, amelyek a jelzálog-fedezetű értékpapírokon és a hiteleken újabb veszteségekhez vezetett.

A második negyedévben a társaság 1,1 milliárd dolláros veszteségleírást könyvelhetett el. A pénzügyi szektor már eddig összesen 492 milliárd dollár értékű veszteséget szenvedett el a tavalyi év során kirobbant hitelpiaci válság következtében

A JPMorgan a válság kirobbanását követően közel 12 milliárd dolláros veszteségleírásról számolt be, a második negyedévvel bezárólag. Június végén a társaság tulajdonában 11,6 milliárd dollár értékben álltak rendelkezésre jelzálog-fedezetű értékpapírok, valamint 16,3 milliárd dollár értékben olyan magas kockázatú hitelek, amelyeket nem értékesítettek tovább.

"Hitelből fedezett kölcsönöket és függő utalásokat nehéz valójában bebiztosítani, és ha a piaci feltételek tovább romlanak, további árfolyamcsökkenés válhat szükségessé ezen a vagyoni osztályon" - közölte a JPMorgan.

Elsőrendű és másodrendű nettó hitelveszteségek jelentős folyamatos emelkedése volt 2008 második negyedévben. A várt folytatás 2009-ben az értékcsökkenés lehet - közölte a vállalat. A társaság részvényeinek értéke csökkent, hétfőn 41,89 dolláros áron zártak a New York-i tőzsdén.

A társaság közleményében hangot adott azon véleményének is, miszerint a globális gazdaság továbbra is problémákkal küzdhet, a tőkepiacok nyomás alatt maradhatnak és az amerikai lakásárak tovább csökkenhetnek - írja a Reuters.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!