Az APEH 38 üzletet zárt be

Vágólapra másolva!
Több tízmillió forintos bírságokról, üzletek bezárásáról, nyugtaadási hiányosságokról számolt be az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága a térségben most befejezett, nyolc hétig tartó összehangolt ellenőrzés sorozat után.
Vágólapra másolva!

Az észak-magyarországi régió három megyéjében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - nyolc héten át nyolc hatóság tartott összehangolt ellenőrzés sorozatot - mondta Tompa Krisztián, az APEH regionális igazgatóságának főosztályvezetője.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét, az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken működő kereskedelmi és vendéglátó egységeket, a jelentősebb rendezvényeket, fesztiválokat és vásárokat vizsgálták elsődlegesen, a régió három megyéjében 100 különböző helyszínen több mint 500 vizsgálatot tartottak.

Összességében több mint 25 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki, és harmincnyolc üzletet zártak be, átlagosan 12 napra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!