Harminc dollárt zuhant az arany ára

Vágólapra másolva!
Csökkent az arany ára pénteken a csütörtöki 46,50 dolláros emelkedés után. A decemberi lejáratú arany ára unciánként 32,30 dollárral (3,6 százalékkal) 864,70 dollárra gyengült. Pénteken 828,50 és 880,00 dollár között mozgott a nemesfém ára.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondták: a befektetők eladásba fogtak az arany esetében az amerikai kormánynak a pénzügyi válság megoldására tett intézkedései és a kilátásba helyezett további lépések alapján. Az amerikai hatóságok, élükön a pénzügyminisztériummal arra keresnek megoldást a jegybankkal és a kongresszussal, hogy hogyan lehetne kisöpörni a bankok mérlegeiből a rossz adósságok százmilliárd dolláros tételeit, melyek lefullasztják a globális pénzügyi rendszert. A pénzügyminiszter és a Fed elnöke a hétvégén próbálja meg kidolgozni egy erre alkalmas "intézmény" körvonalait.

Henry Paulson pénzügyminiszter pénteken bejelentette, már a jövő hétre kéri a kongresszusi döntést a hitelmentési csomaggal kapcsolatban - hosszú távon ez a lépés lenne a leginkább reménykeltő az adófizetők pénzének megóvására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!