Átadták az M6-os autópálya új szakaszát

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. átadta a forgalomnak az M6 autópálya M0 - Érdi tető közötti szakaszát. Most már az M0-sról közvetlenül a dél felé futó autópályára lehet hajtani. A 8,3 kilométer hosszú új szakasz kivitelezője a Vegyépszer Zrt. A munka szerződéses összege nettó 47,4 milliárd forint volt. Az autók 14 órától vehetik birtokba.
Vágólapra másolva!

Az M6 autópálya az M0 - M6 csomópontban az M0 gyűrűtől elválva keresztezi a Budapest - Pusztaszabolcs vasútvonalat, majd áthalad a Metallochemia telep területén. A telephelyet követően a Budapest - Székesfehérvár vasútvonal mentén iparterületi környezetben halad az autópálya, majd közös műtárggyal keresztezi a vasútvonalat és a Nagytétényi út korrekcióját, s Budapest - Érd közigazgatási határát elérve a 6. sz. főút fölött halad tovább.

Itt épült meg az M6 - 6. sz. főúti csomópont. Érd területére átlépve, a közműsávval párhuzamosan haladva éri el a nyomvonal Érd - Ófalu térségét, ahol a 6-7. sz. főutak jelenlegi elkerülő szakaszát elérve megépült az Ófalui csomópont, melynek feladata az Érd - Ófalu fejlesztési területének kiszolgálása.

Az Ófalui csomóponttól az M6 autópálya a 6 - 7. sz. főutak elkerülő szakaszának keleti oldalán párhuzamosan vezet tovább az Érdi tetőig, ahol az M6 - 6. és 7. főúti csomópont után csatlakozik a már elkészült Érdi tető - Dunaújváros szakaszhoz.

A személygépkocsik díjmentesen használhatják és 14 órától vehetik birtokukba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről