Bankmamutok születhetnek

Vágólapra másolva!
Amerikai lapértesülés szerint a Morgan Stanley amerikai befektetési bank mérlegeli a fúzió lehetőségét az egyik legnagyobb amerikai pénzintézettel, a Wachovia bankkal.     
Vágólapra másolva!

A The New York Times internetes oldalán névtelenül nyilatkozó forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Wachoviából felhívták John Macket, a Morgan Stanley elnök-vezérigazgatóját, és "érdeklődésüket fejezték ki" a Morgan Stanley iránt.

A tárgyalások korai szakaszban vannak és akár eredménytelenül is érhetnek véget, mivel más bankokat is érdekel a Morgan Stanley. A CNBC amerikai televízió úgy tudja, hogy a Morgan Stanley tárgyalásban áll a kínai Citic Securities Co. brókercéggel is. Elemzők és befektetők szkeptikusak azzal kapcsolatban, van-e értelme a Morgan Stanley és a Wachovia fúziójának, hiszen mindkét pénzintézetet súlyosan érinti a hitelválság. Egy alapkezelőnél úgy fogalmaztak, hogy két mínuszból nem jön ki plusz.

A The New York Times úgy tudja, hogy vevőt keres a legnagyobb takarékszövetkezetnek számító Washington Mutual. A potenciális vevők között említették a Wells Fargo, a J.P. Morgan Chase és a HSBC pénzintézeteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről