A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Simor: az olajár segíti az inflációs célt

Vágólapra másolva!
A megfelelő irányba, vagyis lefelé tart már az infláció Magyarországon, és a meredeken csökkenő olajáraknak nyilvánvalóan hatásuk lesz a következő inflációs előrejelzésre, mondta szerdán Londonban az MNB elnöke.
Vágólapra másolva!

Simor András, aki befektetőkkel és elemzőkkel találkozott a Cityben, a tárgyalások között adott nyilatkozatában felidézte: a jelenleg érvényes inflációs előrejelzések meghatározásához 137 dolláros hordónkénti olajárat vettek figyelembe, az olaj azonban jelenleg már 90 dollár körül jár, szerdán 11:15-kor az Egyesült Államokban egy hordó West Texasért 93,44 dollárt adtak a nyersanyagpiacon.

Ennek - ha minden más tényező változatlan marad - kedvező hatással kell járnia az inflációra, tette hozzá.

Felelős kockázatvállalás segítheti a magyar bankrendszert

Az amerikai Lehman Brothers befektetési bank bukásáról Simor András azt mondta: az eset azt mutatja, hogy felelősen kell kockázatot vállalni. Ez a magyarországi tőketulajdonosok számára azt a tanulságot hordozza, hogy a napi pénzügyi döntések során nemcsak a napi tényezőket, hanem a hosszabb távú kockázatokat is figyelembe kell venni.

Az MNB elnöke szerint a magyar bankrendszer általában nem hitelez nem elsőrendű - subprime - adósi körnek, emellett a magyar ingatlanpiacon nem alakult ki olyan árbuborék, mint más gazdaságokban.

Nemzetközi események farvizein evezünk

Az euró meghonosításának kilátásairól az MNB elnöke azt mondta: nem elég a maastrichti feltételrendszer teljesítése, azt fenntartható módon kell teljesíteni.

Az MTI kérdésére, hogy milyen súllyal nehezedik a belpolitikai bizonytalanság a magyarországi befektetési konstrukciók értékelésére, Simor András csak annyit mondott: ha kockázat van, az magasabb kockázati prémiumokkal jár. Hozzátette ugyanakkor, hogy jelenleg elsősorban nemzetközi tényezők hatnak a piacra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!