A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Belga Nagydíjon hiába indulhatott a második rajtkockából Sergio Pérez, ezúttal is csalódást okozott. A mexikói pilóta újabb gyenge teljesítményével Helmut Marko és Christian Horner sem volt elégedett.

A mexikói pilóta már az előző szezonban sem tudta tartani a tempót a háromszoros világbajnok Max Verstappennel, és a 2024-es idényben is döbbenetes a kettejük közti különbség. Mindezek ellenére meglepő módon 2026-ig meghosszabbították a mexikói szerződését, ám az utóbbi futamokon nyújtott gyenge teljesítménye után felmerült, hogy a Belga Nagydíj után kirúgják. Pérez Spában is csalódást okozott, mert hiába rajtolhatott a második helyről, George Russell kizárása után csak a 7. pozícióban tudta zárni a versenyt.

F1 Grand Prix of Hungary - Previews
Sergio Pérez a Belga Nagydíj után valóban távozik a Red Bulltól?
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

"Sergiónak lehetősége volt egy jó eredményt szereznie a második rajthelyről. Sajnos nem ez volt a helyzet. 

Különösen az utolsó etapban omlott teljesen össze, ahol 1:48-as köröket futott. Ami az időmérőn még annyira biztatónak tűnt, sajnos nem vált valóra a futamon" - 

mondta Pérez teljesítményéről a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

Christian Horner csapatfőnök sem volt elégedett a látottakkal a futam után. "Az első sorból startolva a verseny előtt úgy éreztük, hogy a harmadik és az ötödik hely elérhető. Ami igazán zavarbaejtő számunkra, hogy nagyon jól indult az idénye, és utána esett vissza. Remek, szuper munkát végzett szombaton az időmérőn. Át kell néznünk és megértenünk a problémáit a futamon" - idézte Horner szavait a formula.hu.

A mexikói pilóta menesztése esetén a Visa RB jelenlegi párosa, Cunoda Júki és Daniel Ricciardo, valamint a hivatalos teszt- és tartalékversenyzőjük, Liam Lawson az esélyes arra, hogy átvegye Pérez helyét az energiaitalosoknál.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!