Turisztikai célra lehet pályázni 6,5 milliárdért

Vágólapra másolva!
Turisztikai fejlesztésre 125 vállalkozás pályázott az észak-magyarországi régió három megyéjéből, a regionális fejlesztési tanács ugyanakkor pénteki ülésén csupán 19 pályázat támogatása mellett döntött - mondta Francsics László az Észak-Magyarországi Regionális fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón pénteken, Miskolcon.
Vágólapra másolva!

A turisztikai attrakciók fejlesztése című pályázati felhívásra beérkezett pályázatok értékelése befejeződött, a 125 beérkezett pályázatból 19 pályázó valósíthatja meg a pályázatában megfogalmazott fejlesztési céljait a rendelkezésre álló 6,524 milliárd forintos keretből.

Az ügyvezető közlése szerint a támogatott pályázatok megvalósulása csaknem negyedezer embernek adhat munkahelyet, és mintegy másfél millióval növekedhet a régió három megyéjébe - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - látogatók száma.

Francsics László azt is elmondta, hogy a regionális fejlesztési tanács kezdeményezte a jelenlegi pályázati keretösszeg 1,6 milliárd forinttal történő növelését a 2009-10 évi keret terhére, ehhez azonban az szükséges, hogy a kormány napirendre tűzze és tárgyalja a forrás előrehozatalt.

Amennyiben kedvező döntés születik, a jelen pályázati konstrukcióban további pályázatokat támogathatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!