A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyorsul a tőzsde e heti esése

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 249,46 pontos csökkenéssel, 12 090,10 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záróértékéhez képest 2,02 százalékkal gyengült. Az előző napoknál nagyobb esés várható.
Vágólapra másolva!

Az előző két naphoz hasonlóan pesszimista hangulat és a hétfői és keddi kereskedési napnál akár jóval nagyobb zuhanás is elképzelhető szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a szerdai kereskedés irányában nem várható változás az előző két naphoz képest. A forint euróhoz képest gyenge árfolyama, valamint az elmúlt időszakban tapasztalt nemzetközi bizalmatlanság hatására a Concorde elemzője nem tart elképzelhetetlennek egy nagyobb mértékű zuhanást sem.

Hozzátette: a magyar börze esélyeit rontja, hogy az előző napokkal szemben a fejlett piacokon is esés várható, ráadásul a BÉT a következő négy napon zárva tart.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője szintén a befektetői félelem növekedésére számít szerdán a BÉT-en. Elmondása szerint a gyenge forint, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat és a következő két napban "nehezebben kontrollálható" magyar piac hatására a hétfői és keddi esésnél nagyobb zuhanás is elképzelhető. A szerdai kereskedési napon az OTP mellett akár több papír esése is meghaladhatja a 10 százalékot - fűzte hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 341,65 pontos, 2,69 százalékos csökkenéssel, 12 339,56 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 26,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!