BUX: az USA-n a befektetők szeme

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 309,74 pontos csökkenéssel, 16 127,36 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,88 százalékkal gyengült. Elkezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, ezek a hírek lehetnek a meghatározók a piacon.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint a piacokat az erős vevői oldal helyett az eladási pozíciók tömeges lezárása emelte az elmúlt napokban.

A budapesti tőzsde várhatóan csatlakozik a meghatározó nyugat-európai piacokhoz és negatív tartományban nyit a szerdai kereskedési napon, a délelőtt folyamán az eurózónából, míg délután a tengerentúlról érkező makrogazdasági adatok mutathatnak irányt a piacoknak - fejtette ki a Quaestor elemzője.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is a piacok "megbillenésére" számít a hétfői és keddi "száguldás" után. A szakértő szerint a szerdára várható visszaesés mértéke meghatározó lehet a következő napok kereskedésére, amennyiben ugyanis az indexek nem süllyednek az előző pénteki mélypont alá, úgy van esély további növekedésre.

Hozzátette: meghatározó lehet a piacok szempontjából az amerikai gyorsjelentési szezon elkezdődése, szerdán várható számos nagy nemzetközi bank és például a Coca-Cola üzleti beszámolója is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1049,30 pontos, 6,82 százalékos emelkedéssel, 16 437,10 ponton zárt kedden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről