A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Amerika után szabadesik Nyugat-Európa

Vágólapra másolva!
Követték a nyugat-európai tőzsdék az amerikai és távol-keleti tendenciát, azaz nyitottak, majd nyitás után tovább tuhantak.
Vágólapra másolva!

Londonban az FTSE-100 1,85 százalékos veszteséggel 4003,85 ponton, Párizsban a CAC 2,27 százalékot bukva 3303,99 ponton, míg Frankfurtban a DAX 3,82 százalékos gyengüléssel 4675,9 ponton nyitott.

A csütörtöki tőzsdenyitás után fél órával az FTSEurofirst 300-as index 5,56 százalékkal 854,01 pontra süllyedt. Szerdán ez azu index 6,5 százalékkal esett.

A kereskedésben egész nap pesszimizmusra lehet számítani. A befektetők egymás bizalmát ássák alá, mindenki a globális recessziótól fél, ráadásul valószínűleg a Citigroup jelentése sem fog örömmámort okozni.

"Vegyék fel a bukósisakokat és kapcsolják be a biztonsági öveket"- írta ügyfeleinek szóló reggeli figyelmeztetésében a Commerzbank, utalva arra, hogy " folytatódik a nemzetközi részvénypiacokon az eladási hullám".

A Crédit Suisse 6-8 százalék között esett arra a hírre, hogy a svájci kormány milliárdokkal segíti ki a két legnagyobb svájci bankot.

Estek erőteljesen a bányaipari cégek: a Rio Tinto 10, a BHP Billiton 9 százalékkal csökkent.

A szakértők véleménye szerint a figyelem egyre inkább a pénzügyi válságnak a reálgazdaságra gyakorolt hatására irányul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!