A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Benzinkutakra viszik az osztrák postát

Vágólapra másolva!
Jelentős átszervezésre készül az osztrák szövetségi posta, ami sajtóértesülések szerint egyebek között csaknem 9000 alkalmazott elbocsátását és mintegy 1000 postahivatal bezárását jelentené 2015-ig.
Vágólapra másolva!

Az átalakításra annak az európai uniós irányelvnek a szellemében kerülne sor, amely 2011-től előírja az állami monopólium felszámolását és a verseny érvényesítését a postai szolgáltatások területén is.

A hétfői osztrák lapokban megjelent kiszivárogtatások szerint a posta vezetősége által összeállított stratégiai terv - szem előtt tartva az uniós irányelvet - azzal számol, hogy a jelenlegi 1300 postahivatalból mintegy ezret bezárnak, és a szolgáltatásokat a jövőben "partnerségben" valósítják meg.

Az új rendszer lényege az, hogy megállapodásokat kötnek benzinkutakkal és szupermarketekkel postai pultok működtetéséről. A "postapartnerek" akár a korábbi hivatali helyiségeket is igénybe vehetnék, ám az biztosnak tűnik, hogy a zömüket végleg bezárják az elképzelés szerint.

A levélválogatást és -kézbesítést bizonyos körzetekben magánvállalkozásokra bíznák, akár úgy, hogy a megbízást a posta volt alkalmazottai kapnák. Ugyanis a stratégia terv egyik fő eleme, hogy 2015-ig a jelenlegi 25 800 dolgozóból közel 9000-et elbocsátanának.

A programról a héten tárgyal a posta felügyelő bizottsága, de a nyilvánosságra került részletek máris felháborodást váltottak ki a postai dolgozókat tömörítő szakszervezetből, amelynek vezetősége előre közölte, hogy kemény ellenállásra számíthat a "hadüzenetet küldő" menedzsment.

A sajtó szerint a postánál érvényben lévő kollektív szerződés jóval magasabb fizetést garantál az alkalmazottaknak, mint a hasonló szolgáltatásokat nyújtó, de a magánszektorban foglalkoztatott dolgozóké.

Élesen kifogásolta a stratégia elképzelést a szolgáltatások általános rendjéért felelős közlekedési és infrastrukturális miniszter, Werner Faymann. A szeptemberi parlamenti választási eredmény nyomán az új nagykoalíciós kormány létrehozásával megbízott szociáldemokrata (SPÖ) politikus bírálta az elbocsátási tervet, és azt mondta, hogy mielőtt munkahelyeket kezdenének leépíteni, talán inkább maga a menedzsment távozzon a helyéről. Véleménye szerint a posta vezetősége semmit nem tett annak érdekében, hogy a hivatalok tevékenysége vonzóbbá váljon az ügyfelek számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!