Szolid öröm és erősödés a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 252,66 pontos, 2,12 százalékos emelkedéssel, 12 177,64 ponton zárt csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, ami alig több mint fele a 21,9 milliárdos éves átlagnak.

Az OTP-részvények ára 2,3 százalékkal 2763 forintra erősödött, a bankpapír forgalma 5 milliárd forintot tett ki. A Mol papírjaival köze l1,4 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 3,1 százalékkal 9950 forintra nőtt.

A Richter-részvények 26 550 forinton zártak, ami a legutolsó záróárhoz képest 0,75 százalékos emelkedés. A papír forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Magyar Telekom papírok 1,6 milliárd forintos forgalommal 576 forinton zártak, ami 2,1 százalékkal magasabb, mint a tegnapi záró érték.

Lassú növekedés következhet?

A részvénypiacra ma a nyugodt kereskedés volt jellemző, a vezető index végig egy 150 pontos tartományon belül mozgott. Ebben szerepe volt annak, hogy jelentősen befolyásoló makroadat nem jöt, annak, hogy az amerikai tőzsdén ma szünnapot tartottak és annak is, hogy a világ tőkepiacai az újabb állami támogatásokat (elsősorban a kínai kamatcsökkentést, a 800 milliárd dolláros Fed-csomagot és és az EU pénzügyi segélycsomagjának 200 milliárd euróra történő bővítését) jól fogadták.

Az egyéves diszkont kincstárjegyek több mint négyszeres túljegyzéséből arra lehet következtetni, hogy Magyarország iránt valamelyest nő a befektetők bizalma, ez pedig hosszabbb távon is zöld dominanciát tehet lehetővé a tőzsdén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről