Dühösek a magyarok főnökeik fizetése miatt

Vágólapra másolva!
Magyarországon a munkavállalók több mint fele úgy véli, hogy a csúcsvezetők túl jól keresnek, sok dolgozó pedig meg van győződve róla, hogy a főnöke az ő munkáját nem tudná elvégezni - írja a Napi Gazdaság a Kelly Services munkaerő-közvetítő és -kölcsönző cég felmérésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az eredmények szerint a dolgozók körében igen nagy az elégedetlenség a felső vezetők javadalmazásával és teljesítményével kapcsolatban. Sok beosztott véli úgy, hogy valójában keményebben dolgozik, mint a főnöke.

A Napi Gazdaság által idézett nemzetközi felmérése összesen 115 ezer dolgozó véleményét gyűjtötte össze 33 országban, köztük több mint négyezer magyar munkavállalóét. A magyarok 57 százaléka véli úgy, hogy a felső vezetők túl sokat keresnek - ez nemzetközi összehasonlításban a második legmagasabb arány.

Minden harmadik ember meg van győződve egyrészt arról, hogy keményebben dolgozik a főnökénél - mindössze a dolgozók tíz százaléka gondolja úgy, hogy a főnöke nála keményebben dolgozik -, másrészt főnöke nem is érti, hogy beosztottai mivel foglalkoznak nap mint nap.

Ráadásul 39 százalék látja úgy, hogy az ő munkakörét a főnöke nem tudná ellátni, valamint 29 százalék azok aránya, akik úgy vélik, hogy nem kapják meg főnökeiktől azt a motivációt, ami jobb munkavégzésre és magasabb termelékenységre ösztönözné őket.

E felmérés komoly kiábrándultságot jelez a felső vezetők teljesítményével kapcsolatban és egyúttal jól érzékelhető felháborodást a részükre biztosított jövedelem és juttatások miatt - állapítja meg Jónás Anikó, a Kelly Services ügyvezető igazgatója.

A munkavállalók úgy érzik, hogy a felsővezetői pozíciók birtokosai közül sokan nem nyújtják az elvárható teljesítményt. Jónás véleménye szerint felmerül a kérdés, hogy vajon a vezetői fizetések mennyire állnak arányban az adott vezetők teljesítményével. Egyes felső vezetők juttatáscsomagja láttán az "egyszerű" dolgozó megdöbben, mert nem érti, hogyan egyeztethető az össze az illető vezető céges teljesítményével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről