Európai kamatvágásra vár a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,79 pontos emelkedéssel, 12 619,90 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékéhez képest 0,60 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A blue chipek a korai kereskedés során a Richter kivételével emelkedtek. 9 óra 10 perckor az OTP-vel 2949 forintért 1,68 százalékkal a tegnapi záró ára fölött üzleteltek, a Molt 10 300 forintért vették (ez 0,58 százalékos erősödés), a Richter részvényei 27935 forinton (-0,21 százalékon) cseréltek gazdát, míg a Magyar Telekom-részvényekkel 578 forinton (+0,68 százalékon kereskedtek.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír elemzője elmondta, a nap eleji irány nélküli kereskedésben a részvényárfolyamok akár jelentős változékonysága is megfigyelhető. A piac a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatcsökkentését várja, ami támaszt adhat az árfolyamoknak. Különösen az húzhatja felfelé az árakat, ha a kamatvágás jelentősebb lesz a vártnál - tette hozzá.

Említést tett az ugyancsak délután várható amerikai adatokról, amelyek tovább erősíthetik a pozitív hangulatot. Hozzáfűzte: a decemberi alacsony forgalom egyértelműen a vevőknek kedvez.

Jót tehet a tőzsdének a pozitív amerikai zárás és a hazánk felé az utóbbi időben enyhébbnek mutatkozó nemzetközi légkör is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről