Visszaesett az olajár

Vágólapra másolva!
Ahogy jött, úgy ment az áremelkedés: kérészéletűnek bizonyult a kőolaj drágulása hétfőn. Az amerikai könnyűolajfajta napközben 3,77 dollárral is meghaladta a pénteki záróárát, késő délután viszont több mint 2 dolláros veszteségben volt a pénteki záróhoz képest, igaz, estére a veszteség is enyhült kissé.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta 76 centtel drágább volt a pénteki zárónál, a nyugat-európai értéktőzsdék zárása után 1,12 dollárral volt drágább a pénteki zárónál Londonban februárra, záráskor viszont, 47,50 dolláron, 1,58 dollárral olcsóbb volt annál. Hétfőn, szintén nem sokkal a nyugat-európai tőzsdezárás után, a nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate (WTI) referenciafajta 1,40 dollárral volt drágább januárra a pénteki zárónál New Yorkban, de 44,51 dolláron zárt, 1,77 dollárral olcsóbban, mint pénteken.

Kereskedők szerint az OPEC-től szerdán várt, nagy termeléscsökkentés előérzetét ellensúlyozták a világgazdasági kilátások iránt sokasodó aggodalmak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!