Vágólapra másolva!
A korábbi angol válogatott labdarúgó, Andy Carroll arról beszélt, hogy az anyagi csőd felé közeledik, ugyanis jelenleg kevesebb a fizetése, mint a lakbére. A Liverpool korábbi rekordigazolása ezt mégsem bánja.

A Premier League-ben korábban a Newcastle United, a Liverpool és a West Ham United csapataiban is futballozó Andy Carroll az elmúlt években alacsonyabb osztályú csapatoknál szerepelt. A korábbi angol válogatott támadó idén nyáron aztán a francia másodosztályú Amiens együttesétől a szintén francia, de a negyedosztályban szereplő Girondins de Bordeaux csapatához igazolt. Az Amiens sportigazgatója, John Williams is segítette nyáron a negyedosztályba visszasorolt Bordeaux csapatát a játékosok kiválasztásában, miután a hatszoros francia bajnokcsapat a 2022-es, élvonalbeli kiesése óta egyre rosszabb pénzügyi helyzetben van. Jól mutatja ezt, hogy a héten a klub 86 alkalmazottjának küldtek levelet, amelyben közölték: hamarosan már nem dolgoznak a csapatnál.

Andy Carroll, Luis Suárez, Liverpool
Andy Carroll (jobbra) Luis Suárezzel együtt érkezett a Liverpoolhoz 2011-ben
Fotó: AFP/Andrew Yates

A Liverpool korábbi játékosa, Andy Carroll is alacsony fizetést kap Bordeaux-ban

A Bordeaux és a saját pénzügyi helyzetéről beszélt a 2026-ig szóló szerződéssel rendelkező Andy Carroll, akiért 2011 januárjában akkori klubrekordot jelentő 35 millió fontért igazolt le a Liverpool, hogy aztán a 193 centiméter magas csatár 58 meccsen csak 11 gólig jusson, mielőtt eladta a csapat. A 9-szeres angol válogatott játékos elárulta, jelenleg kevesebb a fizetése, mint a lakbére – de így is Bordeaux-t választotta, többek között egy szaúd-arábiai szerződés helyett.

„A fizetésem havi 3500 eurónál sokkal kevesebb. Nem árulom el a pontos összeget, de azt elmondom, hogy amióta ideköltöztem, egy szép kis házat bérlek, és 

a fizetésem kevesebb, mint a lakbérem. 

Ettől függetlenül csatlakoztam a Bordeaux-hoz, tehát nyilvánvalóan nem a pénz miatt. Máshonnan is voltak ajánlataim, például Szaúd-Arábiában is játszhatnék, de az nem érdekelt” – nyilatkozta a 35 éves Andy Carroll. 

Egy, a játékoshoz közeli forrás azt közölte, hogy Carroll (és a csapattársai) fizetése valójában a havi 2500 fontot sem éri el.

Kapcsolódó cikkek

Íme, videón a 11 gól, amelyet Andy Carroll liverpooli játékosként szerzett:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!