A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem bírják elbocsátás nélkül a japán elektronikai cégek

Vágólapra másolva!
A japán elektronikai óriásvállalat, az NEC 20 ezer fős létszámleépítést hajt végre a világ különböző helyein működő cégeinél. Ugyancsak több ezres létszámcsökkentést jelentett be átalakítási terveivel összefüggésben egy másik japán elektronikai óriáscég, a Hitachi: 7 ezer főt akar most elküldeni.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

Az NEC az október-december közötti negyedévben 130 milliárd jenes (1,46 milliárd euró) veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi 5,2 milliárd jenes negyedéves veszteséggel.

A cég most arra számít, hogy a márciussal záruló egész évet 290 milliárd jenes (3,26 milliárd euró) veszteséggel fogja zárni, ami jelentős fordulatot jelez, hiszen októberben még 15 milliárd jenes adózott eredményre számítottak. Az árbevétel-prognózist is lefelé módosították: szemben a korábbi 4,6 ezer milliárd jenes előrejelzéssel csak 4,2 ezer milliárd jenes éves forgalmat várnak. A cég pénteken bejelentette, hogy ki akar szállni az LCD kijelzők gyártásából.

A létszámleépítési szándékot, amit egy korábban bejelentett 1200 fős leépítés egészít ki, 2010 márciusáig akarják végrehajtani. A konszern december végén 150 ezer fős foglalkoztatott., és egyben profitfigyelmeztetést tett közzé március végén záruló, folyó üzleti évére. A cég most 700 milliárd jenes (7,7 milliárd dollár) nettó veszteséget vár az üzleti évben, miközben októberi előrejelzésében az éves profitra még 15 milliárd jen szerepelt.

A Hitachi - amely tavaly zárult üzleti éve végén még világszerte 390 ezer főt foglalkoztatott - 2010 március végéig összesen 200 milliárd jenes költségmegtakarítást tervez, üzembezárások, elbocsátások és a vesztesége termékek megszüntetése révén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!