Olcsóbb lett a dollár

Vágólapra másolva!
Csütörtök a forint gyengült az euróval szemben, délután viszont ledolgozta hátrányát, így a jegyzés visszatért a 287,50 forintos szintre. Ezzel párhuzamosan a dollár gyengült a forinttal szemben. 
Vágólapra másolva!

Felemás napja volt a forintnak. Szerdán este 286 forinton állt az euró jegyzése, majd fokozatosan gyengült a magyar deviza. Csütörtök délelőtt 287,50 forintnál járt a jegyzés, nem sokkal dél után pedig 289 forintot kellett adni egy euróért.

Ez a szint fordulópontot jelentett, az euró negatív irányba indult. Pár perccel 17 óra után már 287,50 forint körül ingadozott a közös európai fizetőeszköz jegyzése, vagyis a forint árfolyama visszament oda, ahonnan reggel elindult.

Csütörtök reggel egy dollár 213 forintot ért, délután viszont 211,50 forintnál járt a kurzus,vagyis - a nemzetközi piacokon az euró/dollár árfolyamváltozása miatt - az amerikai deviza gyengült a forinthoz képest. A svájci frank jegyzése 191 forinton kezdett, napközben 192,50 forinton is megfordult, majd az euró jegyzéséhez hasonlóan visszatért a kiindulóponthoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről