Lejtőn kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,1 százalékkal 14 611,94 pontra esett a szerdai nyitás után. A Quaestor elemzője szerint óvatos kereskedésre lehet számítani a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

Az alacsony piaci aktivitás egyrészt a nyári szezonnal magyarázható, másrészt a befektetők óvatos magatartása annak tulajdonítható, hogy "vízválasztó" értékek közelében mozognak egyes vezető papírok árfolyamai és a BUX is. Ennek következtében a befektetők egyelőre kivárnak az új pozíciók építésével - mondta Illés László.

A Quaestor elemzője hozzátette: a BUX esetében a 14 500 pontot, az indexet leginkább mozgató OTP-nél pedig a 3300 forintos értéket tartja olyan szintnek, ami alá kerülve pánikszerű reakcióra, jelentős eladásokra kerülhet sor. Makrogazdasági fronton a nap figyelemre méltó eseménye a szerdán kezdődő G8-as találkozó, továbbá figyelmet kap az induló amerikai vállalati jelentési szezon is - fejtette ki az elemző.

Kedden is negatív hangulat uralta a budapesti börzét. A BUX 0,7 százalékkal 14 768 pontra gyengült. Valamennyi vezető papír veszített értékéből, a Mol 0,9, az OTP 0,6, a Magyar Telekom 0,2, a Richter pedig 1,2 százalékkal gyengült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!