Amerikára figyel a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 13,49 pontos csökkenéssel, 15 927,41 ponton nyitott csütörtökön. Ezután a BUX gyors zuhanásba kezdett, majd fél tízre majdnem a nyitó értékre ugrott vissza a több mint 1 százalékos mínuszból.
Vágólapra másolva!

Egyes részvényeknél előfordulhatnak még további lokális csúcsdöntések, de nem kizárt a negatív korrekció lehetősége sem csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén - vélekedett az MTI kérdésére a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője, míg a nyitás előtt.

Sarkadi Szabó Kornél szerint a befektetők csütörtökön leginkább az amerikai JP Morgan befektetési bankház gyorsjelentésére figyelnek, ez a Goldman Sachs keddi jelentéséhez hasonlóan komoly mértékben befolyásolhatja a piacokat. A fő irány délután dőlhet el, az amerikai piacok vezérletével, addig pedig további emelkedés vagy negatív korrekció egyaránt lehetséges.

A hazai tőkepiaci események közül az elemző kiemelte, hogy az Államadósság-kezelő Központ csütörtökön megnövelt mennyiségben 3, 5 és 10 éves futamidejű állampapírokat kínál fel értékesítésre. A szakértő szerint amennyiben az aukción megfelelő lesz a kereslet, az támogathatja a forintot, de nem biztos, hogy a részvénypiacnak is elég támaszt ad.

A BUX 582,72 pontos, 3,79 százalékos emelkedéssel, 15 940,90 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 18,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!