Enyhén emelkedett a BUX pénteken

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 64,33 pontos, 0,41 százalékos emelkedéssel, 15 937,70 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,19 százalékkal 12 825 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,06 százalékkal 3418 forintra esett.
Vágólapra másolva!

Izbéki Ottó, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője elmondta: az európai trendekbe illeszkedve enyhe pozitív tartományban zárt a BUX pénteken, és a héten tapasztalt erősödés ütemének lassulása ellenére sem esett az index. A pénteken érkezett amerikai banki gyorsjelentések és makrogazdasági adatok - így például a lakóingatlan-építések adatai - hatására kitartott az optimista hangulat - fűzte hozzá.

Az üzletkötő kiemelte: fontos bizalomerősítő hatása van annak, hogy az eredetileg tervezett 500 millió euróhoz képest hatszoros, a végleges 1 milliárd eurós névértékhez képest háromszoros túljegyzés mellett bocsátott ki a magyar állam eurokötvényt.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a Citigroup, a Bank of America, és a General Electric is a vártnál valamivel jobb nettó eredményt jelentett pénteken a második negyedévre, árbevételük mégis elmarad a várakozásoktól. A piacok így nem igazán "reagálták le" ezeket a gyorsjelentéseket, és továbbra is kitart a jó hangulat a piacokon.

A részvényelemző elmondta: az osztrák OMV pénteki jelentése szerint meredeken csökkent a finomítás haszonrése. Ez egyelőre nem mutatkozott meg a többi olajpapír árfolyamában, de a Molnál is "hasonló lehet a helyzet", így ez később kihathat az árfolyamára.

A Magyar Telekom árfolyama 635 forintra nőtt, ami 2,41 százalékos emelkedésnek felel me.

A Richter részvénye 36 500 forintot ért záráskor, ez 0,55 százalékos növekedést tükröz.

Az Egis esett 0,72 százalékkal, 17 750 forintra.

A pesti tőzsde viszonylag alacsony, 10,845 milliárd forintos forgalmat bonyolított pénteken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!