Pozitív fordulat Budapesten

Vágólapra másolva!
A nyitás után süllyedő BUX a késő délelőtt irányt váltott, nem sokkal 11 óra után már pluszban volt.
Vágólapra másolva!

Irányt váltott a budapesti börze kedden délelőtt. A rajt után még 1,3 százalékkal gyengülő BUX 11 óra után 19 559 pontnál járt, vagyis 0,7 százalékos pluszban volt.

Az OTP árfolyama 0,5 százalékkal 5025, a Mol 1,73 százalékkal 14 650 forintra drágult, a Richter pedig 0,8 százalékkal 39 500 forintra erősödött. A vezető papírok közül a Magyar Telekom a kivétel a távközlési papír 0,5 százalékkal 752 forintra csökkent.

A nap hátralévő részvében fontosabb piacbefolyásoló makroadat délután három órakor lát napvilágot, ekkor publikálnak egy amerikai lakásár-indexet, majd délután 4 órakor teszik közzé a legfrisebb amerikai fogyasztói bizalmi indexet.

Illés László, a Quaestor szakértője elmondta: a BUX alakulásában egy érdekes technikai alakzat figyelhető meg, mely szerint ha kedden és szerdán 18 800 pont fölött tudna maradni az index, akkor igen optimista forgatókönyv rajzolódhat ki. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy vélte, hogy nem múlt el a jó hangulat a világban, így nagyobb visszaesés nem várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről