Esik a BUX, folytatódik a korrekció

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 128,81 pontos csökkenéssel, 19 410,44 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,66 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A szerdán kezdődött korrekció folytatódását várják a BÉT-en csütörtökön az MTI által megkérdezett piaci szakértők - annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat optimista.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei kereskedési osztályának vezetője elmondta, szerdán a kedvező makroadatok ellenére sem emelkedtek az indexek, ez pedig azt jelzi, hogy megtört a vételi lendület, és mostanra a pozitív makrogazdasági környezet hatása már nem tud érvényesülni az árfolyamokban. Ez egy esteleges korrekciós hullám kezdetét is jelezheti - emelte ki a szakember.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban nyilvánosságra hozzák a második negyedéves GDP-adat második becslését, így délután ez adhat irányt a kereskedésnek a BÉT-en.

A BUX 342,92 pontos, 1,72 százalékos csökkenéssel, 19 539,25 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 39,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével veszítettek értékükből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!