Jelentős mínuszban zárt Tokió

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szerdán veszteségeket jeleztek az ázsiai értéktőzsdék, mert a befektetőkben ismét erősödött a bizonytalanság az amerikai gazdaság, illetve az amerikai pénzügyi rendszer kilátásait illetően, a csökkenéshez hozzájárult a változatlanul tartó profitkivét is. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,4 százalékos, 249,6 pontos veszteséggel 10 280,46 ponton zárt. Elsősorban az exportorientált cégek papírjainak az árfolyama csökkent a jen erősödése miatt.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi értéktőzsde Hang Seng mutatója 1,6 százalékos, a szöuli Kospi 0,4 százalékos csökkenést jelzett, igaz, a sanghaji összetett mutató 0,54 százalékot erősödött.

A vezető nyugat-európai tőzsdék is gyengüléssel indíthatnak szerdán, követve New Yorkot, ahol a kedvező makrogazdasági adatok ellenére kedden számottevő veszteséggel zártak az indexek az AIG biztosító részvényminősítésének rontása miatt. Elemzők szerint a londoni tőzsde vezető indexe, a FTSE-100 21-37 pontos, a frankfurti DAX-30 16-25 pontos, a párizsi CAC-40 3-10 pontos csökkenéssel kezdhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről