A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A Mol az INA-val együtt kutatna Szíriában

Vágólapra másolva!
A Mol is társulna az INA szíriai gáz- és olajkutatási projektjeihez, de döntés erről még nem született - közölte honlapján a horvát olajtársaság, a horvát média információit részben megerősítve.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az INA még nem kapott hivatalos ajánlatot, de megerősíti az együttműködési szándékot a szíriai projektben. A lehetséges együttműködés mindkét fél számára pozitív lenne, az INA számára elsősorban a pénzügyi stabilitás megteremtését szolgálná.

A horvát Jutarnji List napilap értesülése szerint az INA kedden arról döntött, hogy eladja a Molnak a szíriai kutatásokra szóló koncessziós jogának 25 százalékát. A lap forrásait idézve közölte: a magyar olajvállalat 195 millió eurót fizet a 25 százalékos részesedésért, amelynek értéke piaci becslések szerint 400 millió euró körül lehet.

Bojan Milkovicot, a horvát olajtársaság vezérigazgatóját idézve az INA közleménye kitér arra, hogy a szíriai kutatások "kivételes finanszírozást és folyamatos beruházást igényelnek", de az INA a jelenlegi pénzügyi helyzetében ezt nem képes biztosítani.

Ezért a terhek megosztása az egyszerű oka az együttműködésnek. A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, hogy a közös munka révén az INA csökkenteni tudja adósságállományát és rendezheti fennálló fizetési kötelezettségeit, de egyúttal fent is tudja tartani üzleti aktivitását Szíriában.

Ferencz I. Szabolcs, a Mol csoport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, a szándék nem új, a horvát lapok már egy hónapja nyilvánosságra hozták. Hozzátette, a számok azonban nem stimmelnek, így például sem a százalék, sem az euróban megnevezett összeg.

Az igazgató újabb adatokat nem közölt, ám azt elmondta, hogy egyelőre nincs sok előrelépés az ügyben, hiszen a Mol még az INA-nak sem tett ajánlatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!