A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több mint százan írták alá a banki kódexet

Vágólapra másolva!
A hitelező pénzügyi szervezetek lakossági ügyfeleikkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló megállapodásnak jelen pillanatban 107 aláírója van. Hitelpiaci súlyuk 95 százalék feletti.
Vágólapra másolva!

Alig egy hónap alatt több mint száz pénzügyi intézmény fogadta el a bank magatartási kódexet. A dokumentumot eddig aláírók nyújtják a hazai lakossági hitelállomány döntő részét - áll a PSZÁF-nak az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

A piacon működő 41 hitelintézetből eddig 25 csatlakozott a kódexhez, ezek adják a teljes hitelállomány 95,4 százalékát. Mindhárom Magyarországon működő jelzálogbank, mindkét lakás-takarékpénztár és több pénzügyi vállalkozás is csatlakozott. A 141 szövetkezeti hitelintézet közül mostanáig 87 írta alá a kódexet.

A PSZÁF az aláírók nevét közzéteszi honlapján, a december 1-jei hatályba lépéstől kezdve pedig külön listában ismerteti azon piaci szereplők nevét, amelyek lakossági hitelezéssel vagy pénzügyi lízingtermékek értékesítésével foglalkoznak, és nem csatlakoznak a kódexhez.

Eddig az Axa bankról tudni, hogy nem hajlandó csatlakozni, sőt akár kódexellenes koalíció létrehozására is kész lenne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!