A Mol javított, a többiek estek

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83,38 pontos, 0,39 százalékos csökkenéssel, 21 391,13 ponton zárt szerdán - az esés sokkal nagyobb is lehetett volna a biztató emerikai hírek nélkül. Kiválóan teljesített viszont a Mol.
Vágólapra másolva!

A pesti tőzsde forgalma szerdán 17,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 210 forinttal, 1,31 százalékkal 16 260 forintra erősödött, 3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 69 forinttal, 1,19 százalékkal 5711 forintra csökkent, forgalmuk 12,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,37 százalékkal 817 forintra esett, forgalma 865,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 500 forinttal, 1,23 százalékkal 40 200 forintra gyengült, a részvények forgalma 906,6 millió forintot ért el.

Elsősorban az amerikai optimista hangulat hatására az egész nap csökkenő árfolyamok délután emelkedni kezdtek, majd zárásra ismét a negatív tartományba kerültek - mondta Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője. Véleménye szerint Európában a befektetők óvatosabbak.

Az amerikai pozitív hangulatot elsősorban a vártnál jobb vállalati eredmények okozzák, ám a társaságok a jó eredményeket költségcsökkentéssel érték el. Nincs szó tehát arról, hogy a kereslet újra élénkülne - fejtette ki Varjú Péter.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta: jelentősen gyengült az európai pénzügyi szektor, amit az váltott ki, hogy az UBS bank elemzői leminősítették a Raiffeisen bankot, tartásról eladásra.

A Mol papírjai egész nap a pozitív tartományban voltak, miután az olajtársaság és partnere, a Gulf Keystone Észak-Irakban nagy olajkészletre bukkant. A hírt a Mol partnere jelentette be, a magyar cég azonban óvatosabban nyilatkozott. Varjú Péter szerint, ha igazak az első hírek, az akár 2000 forintos erősödést is okozhat a Mol árfolyamában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!