Gyengült kissé a forint reggel

Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel a forint 275,00/euró körül, illetve valamivel alatta mozgott, tovább gyengülve a szerdai késői 274,89/euróról, míg dollárt 186,8 forinton jegyezték. Később egy rövid életű erősödés után 274 forint környékén látszott stabilizálódni az árfolyam.
Vágólapra másolva!

A forint, a zloty és a cseh korona sorsát csütörtökön is a nemzetközi befektetői hangulat határozza meg, így további rosszabbodás lehetséges minden piacon - írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség. A forint szerdán 2,05 százalékkal, a zloty 1,61 százalékkal, a cseh korona 1,53 százalékkal gyengült az euróval szemben.

Délelőtt 11 óra után hitrelen erősödésnek indult a forint, nagyjából a szerda délelőtti szintre tért vissza (273 forint alatt jegyezték ekkor az eurót), de ez a trend nem tartott sokáig, dél után ismét 274,5 fprint fölött volt az árfolyam.

Egyelőre még nem beszélhetünk a 3 hónapja tapasztalható 265-275-ös sávból való érdemi kitörésről. A reggeli gyengülés oka egyértelműen a nemzetközi piacok az elmúlt egy hétben látott 5-6 százalékos korrekciója - írta elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

Amennyiben globális szinten folytatódik a korrekció az elkövetkező hetekben, akkor a 275-280(285)-ös sávba pattanhat fel az euró/forint kurzusa, de ehhez még legalább újabb 5-10 százalékpontot kell esni a fobb tőzsdeindexeknek. Ha viszont fordulatot tud venni a piaci hangulat, akkor újra a 265-275-ös sáv erős oldalára térhetnek vissza a jegyzések - prognosztizálta Sörös Csaba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről