Szakadékba zuhant egy busz Peruban, 25-en meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Legalább 25 ember meghalt és 17 megsérült Peru hegyvidéki területén kedden egy távolsági busz balesetében - közölte Ayacucho régió egészségügyi hivatala.
Vágólapra másolva!

A busz hajnalban megcsúszott az autópályán az Andokban fekvő Ayacucho régióban, felborult, majd körülbelül 200 méteres lejtőn zuhant lefelé - közölte Jhonny Rolando Valderrama, az autópálya-védelmi osztály vezetője az Andina állami hírügynökséggel.

A baleset a Los Libertadores autópályán történt az ország középső részén, az Andokban található Ayacuchónál, ahol a mentési munkálatok jelenleg is folynak.

Egy vezető rendőrtiszt azt mondta, hogy az első információk szerint a buszban 42 utas tartózkodott.

A halálos buszbalesetek gyakoriak Peruban, ahol sok ilyen jármű közlekedik bizonytalan hegyi utakon, vagy nem megfelelően képzett sofőrök irányítása mellett.

Tavaly áprilisban legalább 33 ember halt meg, amikor egy busz szakadékba zuhant Peru északi részén.

Szörnyű tragédiák az utakon

Szörnyű buszbaleset történt Pakisztánban is május végén. Akkor legkevesebb 27 ember meghalt Pakisztán délnyugati részén, miután a hőség miatt defektet kaptak egy Kvettába tartó autóbusz kerekei, és a jármű szakadékba zuhant.

Legalább 17 ember meghalt és mintegy 35 másik megsérült, miután egy zarándokokat szállító teherautó árokba zuhant Pakisztán délnyugati, Beludzsisztán tartományának Hub körzetében áprilisban.

Augusztusban többen halálra égtek egy buszbalesetben Pakisztánban. A busz a pakisztáni fővárosba, Iszlámábádba tartott, amikor összeütközött egy üzemanyagos hordókat szállító teherautóval és kigyulladt.

Tavaly februárban legalább 14 utas meghalt, 63-an megsérültek, amikor egy autóbusz a nagy sebesség miatt letért az autóútról és felborult.

Szakadékba zuhant egy busz 2022-ben Pakisztán délnyugati részén a rossz útviszonyok miatt. A buszon huszonketten voltak, közöttük nők és gyerekek is, a balesetet senki nem élte túl.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről