Vágólapra másolva!
A négyszeres magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes amerikai jobbhátvéd, Henry Wingo az elmúlt idény végén vett búcsút a ferencvárosi csapattársaitól. Már akkor arról szóltak a hírek, hogy az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságba (MLS) igazolhat. A legfrissebb hírek szerint hamarosan alá is írhat a Toronto FC-hez.

A 28 éves játékos jelenleg még szabadon igazolható, de napokon belül hivatalosan is bejelenthetik az új csapatánál, a kanai Torontónál. 

Henry Wingo, Fradi
Henry Wingo hamarosan a Toronto játékosa lesz
Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Ezt az MLS-klub szóvivője jelentette be.

Henry Wingo Torontóba igazol

A kanadai sajtó szerint már télen elvitték volna az amerikai védőt, de akkor nem engedte még el a Ferencváros, a szerződése lejártával azonban a nyáron távozhatott - szúrta ki az ulloi129.hu.

Henry Wingo a Torontónál töbek között az Európa-bajnok Lorenzo Insigne és Federico Bernardeschi csapattársa lesz. A csapat általános menedzsere szerint a „védő nagyban fogja segíteni a csapatot”.

A Toronto jelenleg a Keleti konferenciában 24 mérkőzést követően a nyolcadik helyen áll - itt szerepel a Lionel Messit is a soraiban tudó Inter Miami is -, nyolc győzelem és három döntetlen mellett tizenhárom vereséget szenvedve. A csapat már 44 gólt kapott, így a védelemre mindenképpen ráfér az erősítés, ebben lehet nagy segítségére a kanadai klubnak Wingo.

Az amerikai jobbhátvéd összesen 102 meccsen lépett pályára a Fradiban, ezeken a meccseken két gólt szerzett és nyolc gólpasszt is kiosztott. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről