Követte a BÉT az amerikai esést

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 239,70 pontos csökkenéssel, 21 321,06 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 1,11 százalékkal gyengült. Napközben kis elmozdulást várnak a BÉT részvényszekciójában a megkérdezett szakértők.
Vágólapra másolva!

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője a 1-1,5 százalékos csökkenést azzal magyarázta, hogy a fejlett piacokat hétfőn az árfolyamok korrekciója határozta meg. A kereskedés elején az árfolyamok csökkenését az amerikai mutatók esése, a dollár erősödése és a kissé gyengülő forint magyarázza.

A bróker óriási esést nem vár a budapesti piacon, ha csak nap közben nem történik olyan fordulat, akár az amerikai határidős piacokon, akár a dollár erősödésével, ami ezt generálná.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója jelentősebb esésre nem számít, napközben is csak kis elmozdulást valószínűsít. Az irányt délután az amerikai indexek mutatják meg, reményt pedig az ad, hogy néhány határidős index már pluszban van.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 257,67 pontos, 1,21 százalékos emelkedéssel, 21 560,76 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!