Tokióban még kitartott az optimizmus

Vágólapra másolva!
Miközben a nyugat-európai piacok már gyengébb napra készülnek, az ázsiai értéktőzsdék szerdán még javultak, elsősorban annak a hétfőn megjelent felmérésnek az utóhatására, mely szerint az amerikai szolgáltatások teljesítménye szeptemberben már nőtt, tavaly május óta először.
Vágólapra másolva!

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 107,80 pontos, 1,11 százalékos erősödéssel 9799,60 ponton zárt. Kedden az index 0,18 százalékkal javult. Különösen a banki papírok voltak jók, átlagosan 3,6 százalékkal drágultak Tokióban, miután a Goldman Sachs felértékelte a szektort.

Segítette a tokiói piacot az is, hogy a japán kormány szerdán kiadott statisztikája szerint a japán gazdaság összetett konjunktúramutatója ötödik hónapja emelkedett augusztusban, immár biztonságosan jelezve a gazdaság romlásának végét.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi értéktőzsde Hang Seng mutatója 1,86 százalékos emelkedéssel 21 198,24 pontnál, a szöuli Kospi 0,16 százalékos erősödéssel 1601,04 pontnál, az indiai Mumbai Sensitive 0,44 százalékos nyereséggel 17 032,86 pontnál volt. A sanghaji piac szerdán is zárva tartott a kínai nemzeti ünnep miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!