A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Pihennek a befektetők, csendes a forintpiac

Vágólapra másolva!
Délután gyengébben szerepelt a magyar fizetőeszköz a jó kezdés után. Háromnegyed háromkor 270,35 forinton állt az euró jegyzése, de kettő körül 271,50 körül is megfordult az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt fél 11-ig az euró 269,4 forint körül mozgott a devizapiacon, ez nem lényegében nem jelent változást a szerdai, jórészt 270 forint alatti árfolyamhoz képest.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint alapvetően gyengülő napra van kilátás, ami természetes az előző napok erősödése után. Egy kedvező eurózónás termelési adat viszont újra erősödés felé lökheti a forintot. Összességében 268-272 forint közé várja az elemző az euró árfolyamát a csütörtöki kereskedésben.

Csendes, eseménytelen a kereskedés, változást az amerikai piacnyitás hozhat - mondták el kereskedők az MTI-nek. A nemzetközi piacokon a devizaárfolyamok és a világ tőzsdéi is változatlan szinten állnak. Úgy fogalmaztak, a piac "megpihent", különösen a kelet-európai és a fejlődő országok devizáit illetően, mert az elmúlt napok emelkedése túl gyorsnak bizonyult.

A Dow Jones hírügynökség reggel elemzők véleményét idézve azt írta, a nap folyamán a forintot és a többi közép-kelet-európai devizát minden bizonnyal tovább segíti a gyengülő dollár, a növekvő nemzetközi kockázatvállalási kedv. A forintnak rövid távra 268-272/eurós sáv jósolható.

A dollárt csütörtökön délelőtt 180,03 forinton jegyezték, szemben a szerda délutáni 179,4 forinttal, a svájci frank kurzusa alig változott, 178,4 forint volt csütörtökön délelőtt.

A forint szerdán 0,67 százalékkal erősödött, a zloty 1,09 százalékkal javult, a cseh korona 0,004 százalékkal gyengült az euróval szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!