Erősödött a forint

Vágólapra másolva!
A délelőtti kereskedésben 273,41 forintig ment az euró jegyzése 11 óra előtt. A piaci szereplők a pénzcsap nyitva maradása miatt bíznak Kelet-Európában.
Vágólapra másolva!

Érdekes reakciót adott a piac a vártnál rosszabb, 10,2 százalékos amerikai munkanélküliségi adatra. Rövidtávon ugyanis a pénzcsapok nyitva tartását tételezik fel, amivel nem nőtt az eladói nyomás, hanem épp a vételi kedv növekedett - értelmezte a folyamatokat Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. Szerinte nagy valószínűséggel 272-275 forint között marad az euró a mai kereskedésben.

A forint várhatóan 272-280/euró között alakul a közeljövőben is, írta elemzők véleményét idézve hétfő reggel a Dow Jones hírügynökség. A lengyel zlotynak 4,20-4,30/eurós sávot jósolnak a következő napokra azzal, hogy a többi térségi valuta mozgását fogja követni. A cseh korona bizonyára 26,00/euró alatt marad, miután kimerül annak hatása, hogy a Cseh Nemzeti Bank a múlt héten változatlanul hagyta alapkamatát, jóllehet a piacon csökkentésre számítottak a fenyegető defláció miatt. A forint pénteken 0,29 százalékkal, a zloty 0,28 százalékkal, a cseh korona 0,35 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről